Ketten érdemes nekifutni a felszerelésnek.
A hajóra fel kell tenni a ponyvát, kívülről, a megszokott módon rögzítve azt. A ponyva alatti személy alulról keresse meg az ideális pontot (pontokat), és támassza alá azt (azokat). A támasztórúd (rudak) rögzítési magasságát már ekkor érdemes rögzíteni.

A szelepet belülről körbe rajzolva már meg is van a helye. Vigyázat, a középpontba végül csak 72mm-es lyukat kell vágni, nehogy félrevezető legyen a teljes szelepet mutató kör. 18-20 lábas hajóméretig általában elég egy alátámasztás, a fölött már 2-3 darabra lehet szükség. Orrkiülős hajó esetén az orr részre is szerelni kell szellőzőt, az orrba többnyire elég 1 készlet.

Helyezzük a 72 milliméter átmérőjű kivágott sablont az előzőleg kijelölt kör középpontjába.

Nyomtatható sablon letöltése ITT

Használjunk éles ollót, és vágjuk ki a 72mm átmérőjű kört a sablon alapján.

A frissen vágott lyuknak így kell kinéznie.

Helyezzük a szelepet a kivágott lyukba.

A menetet nem takarhatja a ponyva.

Helyezzük fel a fogazott alátétet úgy, hogy az a ponyva anyagába „harapjon”. Amennyiben szelep útjába varrás, így dupla-tripla anyag kerül, fontos, hogy a könnyített, kifejezetten a varráshoz készített alátétet használjuk.

A menetes alátétet helyezzük fel és a menetre szorítsuk rá. A felhelyezett rögzítő gyűrűn lévő „Bottom” feliratot látnunk kell a felhelyezés után. A fordítva felhelyezett alátét nem fogja megfelelően rögzíteni a ponyvát a szelepen.

Húzzuk meg erősen az alátétet.

Ez fogja megakadályozni a ponyva kicsúszását a jövőben.

A meghúzáshoz speciális fogót értékesítünk, ez biztosítja a Boat Vent 3 szelep legjobb rögzítését.

A Boat Vent 3 rendszer így kell kinézzen miután végeztünk a felszerelésével.

Videó a beszerelésről

(Angol nyelvű videó)